Driver Intelligence Database

Miért éri meg?

 Most gondolhatja önt az alábbi kérdések nem érintik.

Biztos ön ebben?

A hiány kevesebb, mint a DiDb rendszer költségei.

Ha fuvaronként csupán egy üres EU raklap eltűnik, az már meghaladja a fuvaronkénti DiDb rendszer költségét. Tapasztalataink szerint a valódi hiány ennek jóval többszöröse, sajnos sok esetben a valódi hiány ügyes statisztikai kimutatásokkal átmenetileg átcsoportozódik, így késve derül ki azok számára akik a valódi felelősei, költségviselői.

Az egyik partnerünknél A DIDB bevezetése előtt lopásból, “trükközésből”, károkozásból éves szinten 1,5 millió Eurós költség keletkezett, melyet biztosítássokkal, tovább számlázással bár sikerült nagy részét fedezni, de közvetve nagyon komoly terhet jelentett. A DIDB bevezetését követően 2 év alatt ez az összeg 68%-kal csökkent.

Egy hiányzó raklap költsége: 8-10 Euro                 Fuvarindítás egy DiDb-s sofőrrel: 4 Euró

Nálunk minimális a káresemények száma / Nálunk nincs hiány.

Sajnos, hiány mindig van de ügyes statisztikával könnyen “elmozdítható”, vagy “átcsoportosítható”. Tapasztalataink szerint ahol emberek dolgoznak ott mindig jelentős a humán kockázat. Van, hogy kiderül a hiány és ott orvosolható biztosítókkal, esetleg tovább terhelve a beszállítókra, vagy vevőkre. Azonban legtöbb esetben soha nem a valódi felelős viseli a terhet. Legyen szó néhány raklapról, állványról, esetleg komplett rakományról. Sok esetben a “hiányt okozónak” nincs valódi félnivalója, hiszen a jelenlegi munkaerőhiány miatt, elbocsátás esetén szinte azonnal folytathatja a tevékenységet valahol máshol. A preventív jellegű szűrő rendszerünk illetve a rendszerből való kikerülés okozta kiskapuk bezárása annál erősebb,  minél több helyen használják a DiDb rendszert, hiszen a zéró tolerancia miatt partnereinknek nem kell játszani a hiányokkal, nem kell továbbszámlázni, hanem egész egyszerűen fel sem merül többet.

A felelősség úgy is a fuvarozóé.

Valóban gyártói oldalról elsőre jó ötletnek tűnhet egy olyan paritás beállítása, ahol szinte minden felelősséget a fuvarozóra lehet terhelni. De lássuk be a fuvarozó, szállítmányozó és sofőr nagyon ritkán ugyanaz. És ha a közvetlen felelősséget rá is hárítjuk közvetve a gyártó is felelős, hiszen a gyártó partnere nem kap időben árut, vagy a hiány a vevőnél jelenik meg. A közeljövőben tervezzük bővíteni a rendszerünket, hogy ne csupán a gépjárművezetőket, hanem a fuvarozókat is minősítsük, így pontos, valódi képet kapunk, melyik cég mennyi fuvar feladatot hajtott végre probléma mentesen, és ha problémák merültek fel akkor azok milyen jellegűek voltak. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, a megbízható független rendszer üzemeltetése a gyártók felelőssége, mert így stabilabb ügyfélkiszolgálást tudnak elérni.

Van “fekete” listánk miért lenne gondunk vele?

A válasz  egy rövid, de sokakban félelmet és fenntartást keltő négy betűs rövidítés: GDPR.  Ma már minden fórumon és médiában találkozunk vele. Sokan még ma is annak lázában égnek, hogyan is fog a cégük megfelelni a törvény előírásainak. Ha úgy gondolja a “fekete lista” alapján meg lehet tagadni a belépést, akkor azt kell hogy mondjuk, hogy ez meglehetősen aggályos adatvédelmileg. És valóban vannak vele gondok, akkor egy ügyesebb gépjárművezető ezt könnyen kihasználhatja és egy feljelentéssel a saját hasznára fordíthatja.

A mi sofőrjeink teljesen megbízhatóak.

Akkor nincs mitől tartani, azonban figyelembe véve az ágazatban lévő nagy fluktuációt és munkaerőhiányt, azt kell mondjuk, sajnos ez a problémamentes időszak nem fog örökké tartani. Fontos továbbá kiemelni a teljesen megbízható gépjárművezetői gárda és a nagyon ügyesen trükköző csapat között a gyárak, logisztikai központok szemszögéből semmi különbség sincs. (Nem látszik a különbség)

A porta szolgálat mindenért felel.

Közvetett felelősségről beszélhetünk csak

A késés nem okozott még problémát a gyártóknál.

*válasz

A főnököm megbízhatatlan. (Mint Gépjárműveztői kifogás)

*válasz

A fuvarozó cég ahol dolgozok nem igényli ezt és az “okoskodás” szinte kötelező. (Mint Gépjárműveztői kifogás)

*válasz

Mint sofőr nekem ebben semmi hasznom. (Mint Gépjárműveztői kifogás)

*válasz

A GDPR nem érint minket.

*válasz