Driver Intelligence Database

Szolgáltatásunk

A közúti áruszállítás során keletkező károkért és veszteségekért sokszor a kamionsofőrök direkt vagy indirekt felelőssége állapítható meg. Indirekt felelősségről akkor beszélünk, ha a sofőr hanyag vagy meggondolatlan magatartásával veszélyezteti a jármű és/vagy a rakomány biztonságát (például ittas járművezetés, felelőtlenül megválasztott pihenő- vagy parkolóhely stb.). Direkt felelősség esetén a sofőr elkövetője, tehát aktív résztvevője egy bűncselekménynek így okozva súlyos károkat a szállítmányozási láncban és az áru tulajdonosának egyaránt.

A Driver Intelligence Database (DiDb) az ellenőrzött és minősített kamionsofőrök egyedülálló fehérlistája, amellyel a felhasználók (gyártók, szállítmányozók és fuvarozók) jelentősen csökkentik a humán faktorral kapcsolatos kockázatokat és veszteségeket.

Helyi tiltó- vagy feketelisták helyett a DiDb egy közös, a felhasználók által naprakészen tartott fehérlistát kínál, amely mindig aktuális és egymás között megosztott információkat nyújt. Ezáltal nemcsak a regisztrált sofőr személyének minden kétséget kizáró azonosítása végezhető el, hanem alkalmassága és megbízhatósága is ellenőrizhető és egyszerű döntési mechanizmust biztosít az áru átadása, a fuvarindítás előtt. A DiDb komplex működése a közúti szállítmányozás legérzékenyebb elemére, az emberre koncentrál: biztosítja a felhasználót arról, hogy az áru és a kamion kormánya megfelelő kezekben lesz a fuvarozás során.

A Driver Intelligence Database egy folyamatosan növekvő, a közösség erejével bíró intelligens sofőradatbázis, amely a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, jelentősen csökkentve a kamionsofőrökre visszavezethető kockázatokat és veszteségeket.