Driver Intelligence Database  |    | 

DiDb rendszer

Online sofőrazonosító, minősítő és beléptető rendszer 

A közúti áruszállítás során keletkező károk és veszteségek egy részénél a kamionsofőrök direkt vagy indirekt felelőssége állapítható meg. Indirekt felelősségről akkor beszélünk, ha a sofőr hanyag vagy meggondolatlan magatartásával veszélyezteti a jármű és/vagy a rakomány biztonságát (például ittas járművezetéssel, vagy felelőtlenül megválasztott parkolóhellyel). Direkt felelősség esetén a sofőr elkövetője, tehát aktív résztvevője egy bűncselekménynek így okozva súlyos károkat az áru tulajdonosának.

A Driver Intelligence Database (DiDb) célja, hogy az ellátási lánc minden szereplője számára egy olyan közös, online platformot biztosítson, amellyel jelentősen csökkenthetők ezek a direkt és indirekt kockázatok.

Helyi tiltó- vagy feketelisták helyett a DiDb a felhasználók által naprakészen tartott online fehérlistát kínál, amely mindig aktuális és egymás között megosztott információkat nyújt. Ezáltal nemcsak az adatbázisban regisztrált sofőr személyének minden kétséget kizáró azonosítása végezhető el, hanem alkalmassága és megbízhatósága is ellenőrizhető és egyszerű döntési mechanizmust biztosít az áru átadása előtt. A DiDb preventív rendszere tehát a közúti szállítmányozás legérzékenyebb elemére, az emberre koncentrál: biztosítja a felhasználót arról, hogy az áru és a kamion kormánya megfelelő kezekben lesz a fuvarozás során.